reglement 2020

Wedstrijdreglement 2020

"Panneke Vol Broechem"

1. Men dient 1 uur voor de wedstrijd ingeschreven zijn in de kantine of telefonisch.

2.De deelnemers mogen zich 30 min voor de wedstrijd en 10 min voor het begin van de volgende reeks zich naar de visplaats begeven.

3. Tijdens de rust moet men zijn visplaats verlaten, enkel voor controle van zijn gewicht mag men blijven staan, niet om herstellingen te doen.

4. Alle deelnemende vissers mogen geholpen worden indien nodig is,  maar helpende personen mogen niet aan de hengel komen of de vis wordt direct terug gezet.

5. Men is verplicht 2 verzwaarde leefnetten bij te hebben van minsten 2.5 meter lang.  De leefnetten dienen in het water te blijven tot bij de weging. Vis overladen in een ander leefnet  is verboden, gebeurt dit toch dan telt de gevangen vis van deze reeks niet mee voor de eindrangschikking.

 

6. Er mag max 15 kg per leefnet zitten, boven de 17kg=0  (vb. 16.4kg wordt 15kg, en 17.1kg wordt 0). Enkel als de club niet gaat wegen tijdens de pauze dan krijg je het eventuele overgewicht in uw leefnet,  een 3de leefnet kan men altijd verkrijgen van de club, het is verboden vis over te laden in ander leefnet. (Mogen wij vragen aan  de vissers om hun hengels en ander visgerief tijdens de pauze een beetje te ordenen om beschadiging van materiaal te vermijden tijdens de visweging.)

7. Men vist altijd recht voor zich uit, enkel in de hoeken mag men schuin vissen en men vist nooit over de helft van de vijver. Op een kop kiest men één richting en deze word de ganse wedstrijd behouden (men veranderd niet van visrichting tijdens de wedstrijd ).

8. Langs de kant mag men aan beide zijden vissen maar men mag max 1/3 links of rechts vissen en max 1.5 meter uit de kant.

9. Een rek gemonteerd op de lijn en pulla-kits zijn toegelaten (niet verplicht) maar  men mag er andere de vissers niet mee hinderen.

10. Nascheppen mag, een vis aan een andere lijn moet men direct terug zetten, deze telt niet.

11. Men onthaakt de vis in een eigen emmer gevuld met voldoende water, waar vooraf een POTJE ZOUT in moet. Deze zijn te verkrijgen in de kantine met zijn plaats-nummer op het potje (gelieve het potje na de wedstrijd terug naar de kantine te brengen aub)

 

 

 

12. “Cuppen” is niet toegestaan. Enkel een kleine cup voor maden, casters, maïs of kleine bolletjes voer is toegestaan.  De cup-opening mag niet groter zijn dan 4cm.

13. Overtreders van het reglement kunnen in sommige gevallen uitgesloten worden en dienen dan onmiddellijk te stoppen. Ze moeten zich dan tevens van de visplaats verwijderen en worden geschrapt in de uitslag.

 

Voeder, aas en duur van de wedstrijd.

1. Voeder ( zie kalender P.V.B.). Er is geen beperking op maden, casters, maïs of voeder.

    (Voor al onze wedstrijden is korrel toegestaan en is te verkrijgen in de kantine.)

2. Aas is vrij.

3. Wedstrijden starten om 13u. We vissen van 13u tot 15u. Daarna 1u pauze. En dan vissen we terug van 16u tot 18u. (tenzij anders aangegeven)

4. Bovenop vissen is ten strengste verboden (dit wil zeggen drijvend vb. broodkorst, zwarte casters en drijfkorrel)

 

 

Fluitsignalen.

1.Begin van de wedstrijd, men mag nu voederen , daarna enkel nog lichtjes bij te voederen.

2. Nog 5 min voor de pauze men mag terug zwaar voederen.

4. Einde eerste reeks, lijnen uit het water, de vis die men aan de lijn heeft telt nog,  maar moet 10min na het fluitsignaal binnen zijn.

5. Nog 10 min voor de volgende reeks men mag zich naar de visplaats begeven.

6.  Begin van de volgende reeks,  men mag nu terug voederen , daarna enkel nog licht bijvoederen

7. Nog 5 min,  men mag nog altijd bijvoederen.

9. Einde wedstrijd, lijnen uit het water, de vis die men aan de lijn heeft telt nog maar moet 10min na het fluitsignaal binnen zijn.

  Veel plezier aan de waterkant!

(Gelieve na de wedstrijd de visplaats netjes achter te laten)

Het bestuur.